Het Zwin

Het Zwin. In Nederland is dit natuurgebied relatief onbekend, in België een begrip. De Wachtsluis bevindt zich op 200m van al dit moois. ’s Avonds wandel je naar het duin en je blik gaat over dit zilte slikken- en schorrengebied.  Zoveel vogels te ontdekken of pak met je lief de zonsondergang mee.

Op de fiets & aan de wandel

Fietsknooppunt 29 ligt nabij de camping. Vanaf hier haak je aan op allerlei fietsroutes. Wandelen is hier mooi, door de uitgestrektheid weet je zeker dat je kilometers maakt! Wielrenners trainen hun benen op de lange polderwegen of kies je liever voor een kasseienklassieker over de grens? Heb je bourgondische fietsbenen? Neem dan deel aan een toertocht in de Zwinstreek.

Ook leuk:

  • Fietsroute Verdwenen Zwinhavens (met virtual reality kijkers);
  • Lange Strangentocht, wandeltocht eind augustus;
  • Wallenroutes rondom Retranchement en Sluis.

Op wandel- of fietsvakantie? Wij hebben een speciaal wandelaars-/fietserstarief. Zet bij de online aanvraag erbij dat je op fietsvakantie bent, we verrekenen dan de korting.  We liggen handig op de route voor:

  • Fietsvakantie: kustroute Lf1  (Sluis – Den Helder) of de ‘Dodendraad route’  Cadzand-Vaals (De Wachtsluis gunstig start- of eindpunt);
  • Wandelen het Kustpad, Sluis – Bad-Nieuweschans

Dorpjes en steden

Sluis, Groede, Aardenburg, IJzendijke, allemaal charmante dorpjes met leuke drink- en eetgelegenheden. Sluis staat bekend om het gezellig winkelen én het enige Belfort van Nederland.

Stad snuiven? Met de auto sta je in 20 minuten in hartje Brugge, in 50 minuten in Gent, een héérlijke stad en in een uurtje in Antwerpen. Middelburg (55 min met de auto door de Westerscheldetunnel of fijn met het de boot (fiets/voetveer) over de Westerschelde vanaf Breskens (op 18km).

Met de fiets naar Knokke 7km of Brugge 25km.