Natuurlijk kamperen met comfort

Onze oorsprong & ons aanbod

Ons boerenerf is al meer dan een eeuw van de familie Vermue.  Ruim 100 jaar geleden verhuisden Jan & Elodie Vermue naar deze hofstede in Retranchement, gelegen tussen typisch Zeeuwse dijkjes. In de stal waar vroeger de dampende trekpaarden uitrustten na een dag zwoegen op het land, is nu de kinderruimte met kinderboeken en speelgoed voor de allerkleinsten. En als je ’s ochtends je verse broodjes ophaalt in het theehuis, sta je in de oude koeienstal.

Inmiddels zijn wij de vierde generatie Vermue op deze mooie plek, midden in de natuur. Wij telen planetproof /‘beter voor’ aardappelen en uien, maar ook tarwe, graszaad en suikerbieten. Niet alleen op het land, maar ook op de camping gaan we voor biodiversiteit. Het verzorgde kampeerterrein is aantrekkelijk voor vogels, vlinders, libellen, wilde bijen én kampeerders.

Wat bieden wij onze gasten?

Luxe sanitair en verse broodjes

Onze camping biedt veel ruimte en is gelegen in de natuur tussen de akkers. Een plek uit de drukte. Binnen 200 meter sta je op het duin en het strand is 800 meter. Zo’n beetje grenzend aan het unieke slikken- en schorrengebied Het Zwin waar meer dan 350 soorten vogels komen en gaan.

We bieden schoon en modern sanitair met een snuf luxe. Voor onze jongste gasten zijn er verhoogde kinderdouches en er is een familiedouche met extra ruimte. Wil je nog meer glamping? Dan bestaat de mogelijkheid om een privé-badkamer te huren. Heb je een aangepaste (mindervalide) badkamer nodig? Dat kan ook. Er is een privé-mindervalide badkamer of een mindervalide badkamer die je deelt met anderen. Beide gebouwen hebben vloerverwarming, wel zo comfortabel.

Wij laten je niet zelf op de gok een goede plek zoeken, maar delen de kampeerplekken altijd met zorg in. Met aandacht voor gezinssamenstelling, kampeermiddel en eventuele andere wensen. Samen met een aantal heldere huisregels zorgt dit voor een sociale en fijne sfeer. Daarom zien we mensen met regelmaat terug. Vinden we tof!

Bij ons theehuis Juffertje in het Groen kan je bijna elke dag knapperige broodjes bestellen voor de volgende ochtend en we serveren vaak een huisbereid taartje. Kom lekker tot rust op ons terras met een tijdschrift en een goede kop koffie of thee.

Wie wij zijn? Geluksvogels! Wij delen deze prachtige plek graag met onze kampeerders, met jou.

Over boerderijkinderen, zwaluwen en kamperen

Buiten. Wij waren er als kind veel te vinden. In hutten op de hooizolders, slootje springen, struinen door de weiden en leren autorijden van opa in de polder. Bloemen drogen en die in bosjes op de kop met een punaise in het schrootjesplafond prikken. De rammelende emmers met melk bij de kalfjes tegenhouden.

Mijn man Luc, mijn zwager Marc en ik, zijn alle drie boerderijkinderen. We wisten hoe je koeien van de ene naar de andere wei verhuisde en we reden mee op de tractor om te kijken hoe de gewassen erbij stonden. Papa’s die altijd buiten aan het werk zijn. Opa’s die doorwerken na hun ‘pensioen’. Oma’s en mama’s die met alle winden kunnen mee bewegen, mama’s zijn managers. Het familiebedrijf.

Opa met blauw overhemd en witte bretels tilde me in de melkwitte Opel Kadett. Een gepensioneerde boer die zonder ooit gevraagd te zijn ook oppas was. Oma gaf ranja en koekjes mee. Zaten we in het hoge gras tegen opa aangeleund. “Kijk, de boerenzwaluwen halen de klei om er hun nestje mee te bouwen”, zei opa. Thuis op de boerderij zagen we onder de overkapping dan de nestjes langzaamaan verschijnen. Nog steeds geniet ik elke lente als de eerste zwaluw van het seizoen me aankijkt vanuit de dakgoot van de schuur. Terug van weggeweest. Zo ook de kampeerders die na de winter eropuit trekken.

Kamperen is, net als de akkerbouw, meebewegen met de seizoenen. Het buitengeluk uit onze jeugd borrelt op als de kinderen voorbij racen op de skelters, als ze elkaar ontmoeten op de trampoline en als er druk geschept wordt in de zandbak. Of als gasten hun croissantje eten in de ochtendzon. Om straks op de fiets te stappen.

Ons buitengeluk van vroeger is in dat opzicht niet zoveel veranderd. We voegen alleen steeds wat meer comfort en passende voorzieningen toe. Met de liefde voor het platteland, de natuur en deze locatie in het bijzonder, als leidraad.

Als je hier gekampeerd hebt dan weet je hoeveel boerenzwaluwen hier zijn. En dan weet je van de ooievaars, het aaibare schaap, de tractor, de koffie op het terras en het geluid van de boomkikkers in het voorjaar.  Van de Zwinneblomme en het pad naar de zee. Dat elk weerstype zo haar charme heeft en niets zo veranderlijk is als het weer aan de kust. Kom je een keer sfeer proeven? Van harte welkom!